Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Olej rzepakowy do smażenia, tłoczony na zimno. Wytłoczony z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoka temperaturę. Spełniają najwyższe wymagania temperaturowe i smakowe. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw.
Idealny do smażenia i frytowania. Polecany do smażenia frytek, warzyw, ryb i mięsa. Ponadto może być używany do sałatek, gotowania i pieczenia.
składniki: olej rzepakowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 3700kJ/900kcal
- tłuszcz: 100g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2g
- węglowodany: 0,0g w tym cukry: 0,0g
- białko: 0,0g
- sól: 0,0g
Produkt rolnictwa ekologicznego.