Delikatne, chrupiące i pachnące plasterki truskawek, które bezpośrednio po zebraniu zostały poddane procesowi liofilizacji. Mogą być stosowane tak, jak świeże owoce: spożywane bezpośrednio lub dodawane do wypieków, deserów, musli, koktajli.
Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak, aromat oraz około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
masa netto: 100g
składniki: liofilizowane truskawki 100%
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1200kJ/287kcal
tłuszcz: 3,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
węglowodany: 50,9g w tym cukry: 50,6g
błonnik: 15,1g
białko: 7,6g
sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję i sezam.