Najwyższej jakości oliwa z Grecji, bogata w polifenole, o niskiej kwasowości. Doskonała do spożycia na zimno, do serów, sałatek, warzyw.
BIO oliwa z oliwek uzyskana w procesie bezpośredniego tłoczenia oliwek (odmiany Koroneiki i Athinolia, zbieranych w pierwszych dniach października), na zimno.
Charakteryzuje się delikatnie pieprzowym posmakiem, który jest typowy dla wczesnego zbioru oliwek. Maksymalna kwasowość: 0,3%. Produkt koszerny.
objętość netto: 500ml
składniki: oliwa z oliwek* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 ml:
- wartość energetyczna: 3389 kJ / 824 kcal
- tłuszcz: 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
- węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.