Chrupiące paluszki dla osób na diecie wykluczającej gluten, doskonała przekąska, do dipów, sosów, sałatek, wędlin.
Paluszki Grissini bezglutenowe. Paluchy bezglutenowe odpowiednie dla osób z nietolerancją glutenu.
masa netto: 90 g
składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, cukier, jaja, olej rzepakowy, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, proszek do pieczenia bezglutenowy (regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana), błonnik roślinny (bambusowy), emulgatory: lecytyna rzepakowa, mono- i diglicerydyd kwasów tłuszczowych
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1614 kJ / 383 kcal
- tłuszcz: 9,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
- węglowodany: 70 g w tym cukry: 13 g
- białko: 3,4 g
- sól: 2,0 g
Produkt może zawierać orzeszki ziemne, mleko, orzechy, sezam.