BIO chrupki kukurydziane z marchwią i dynią bezglutenowe. Ekologiczne chrupki kukurydziane bez soli i cukru, pieczone, przeznaczone dla dzieci od 7- go miesiąca życia. Produkt wegański, bez dodatku cukru (zawiera tylko cukry naturalnie występujące) i soli, bezglutenowy, bez orzechów, soi i laktozy. Opakowanie zawiera 4 torebki po 15 g każda.
masa netto: 4 x 15 g
składniki: kukurydza* 75%, olej słonecznikowy* 14,6%, proszek z marchwi* 5,2%, proszek dyniowy* 5,2%, witamina B1 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1698 kJ / 404 kcal
- tłuszcz: 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
- węglowodany: 59 g w tym cukry: 2,7 g
- błonnik: 3,7 g
- białko: 6,5 g
- sól: 0,03 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.