Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Pesto doskonale nadaje się do makaronów, serów, warzyw albo po prostu z chlebem.
Zielone pesto to podstawowy sos zawierający bazylię, ale występuje również pesto z oliwek, suszonych pomidorów i papryki.
Tradycyjnie wytwarza się je zgniatając wszystkie składniki.
składniki: bazylia* 55%, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe*, sól morska,
Zielone pesto to podstawowy sos zawierający bazylię, ale występuje również pesto z oliwek, suszonych pomidorów i papryki.
Tradycyjnie wytwarza się je zgniatając wszystkie składniki.
składniki: bazylia* 55%, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe*, sól morska,
sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1573kJ / 382kcal
- tłuszcz: 39g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4g
- węglowodany: 5,2g w tym cukry: <0,5g
- białko: 1,9g
- sól: 2,2g
Produkt rolnictwa ekologicznego.