BIO quinoa czarna. Ekologiczna quinoa (komosa ryżowa) doskonale zastępuje w daniach dodatki takie jak kasze czy makarony. Sprawdza się jako składnik zup i dań jednogarnkowych, deserów, wypieków.
Sposób przygotowania: ziarno należy przepłukać, zalać gorącą wodą i gotować przez około 25 min, posolić.
masa netto: 250 g
składniki: quinoa czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1727 kJ/ 409 kcal
- tłuszcz: 7,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 69g w tym cukry: 2,3g
- białko: 14g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl