Masło kakaowe z Peru doskonałe do wykorzystania w kuchni a także codziennej pielęgnacji skóry. Zdrowy tłuszcz roślinny bez dodatków chemicznych. Polecamy!
BIO tłuszcz kakaowy KETO, bez sztucznych barwników, o przyjemnym zapachu czekolady.
Można używać jako dodatek do pieczywa, kanapek, naleśników, deserów, owsianki czy jogurtu. Masło kakaowe jest naturalnym tłuszczem roślinnym pozyskiwanym z surowych ziaren kakaowca, ma niską temperaturę topnienia.
Produkt odpowiedni dla vegan, bezglutenowy.
masa netto: 200g
składniki: tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 3777 kJ / 899 kcal
- tłuszcz: 99,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 64 g
- węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
- błonnik: 0,0 g
- białko: 0,0 g
- sól: <0,01 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.