Agar - agar 20g BATOM

BATOM 5907709952140

Żelowanie Agar-agar Dżem 

Opis

Agar- agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC- 39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać. Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów.

masa netto: 20g
składniki: agar agar
wartości odżywcze na 100g produktu:
  • wartość energetyczna: 720kJ/172kcal
  • tłuszcz: <0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
  • węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g
  • błonnik: 86g
  • białko: <0,1g
  • sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl
6,95 zł / szt.
5,65 zł netto / szt.

Opakowanie

Dostępna ilość: 65 - zamawiasz pojedyncze sztuki
Szczegóły produktu
Wegański
w składnikach
Bez dodatku cukru białego
w składnikach
5907709952140
65 Przedmioty
Dopasowanie produktu
Loading...