Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Agar- agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów.
Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC- 39ºC.
Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu.
Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać.
Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów.
waga: 150g
składniki: agar agar
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 720kJ/172kcal
- tłuszcz: <0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g - węglowodany: 0,4g
w tym cukry: 0,0g - błonnik: 86g
- białko: <0,1g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl