Agar - agar 150g BATOM
Produkty firmowe Batom Żelowanie Agar-agar Dżem
Agar - agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC- 39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać. Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów.
masa netto: 150g
składniki: agar agar
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 720 kJ/ 172 kcal
- tłuszcz: <0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g
- błonnik: 86g
- białko: <0,1g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl
Zobacz także
- Wegański
- w składnikach
- Bez dodatku cukru białego
- w składnikach
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Morwa biała suszona 125g BATOM BIO
Pianki Marshmallows żelki waniliowe 125g BATOM BIO
Ostropest plamisty ziarno 300g BATOM BIO - suplement diety
Fasolka czerwona Kidney 250g BATOM BIO
Orzechy nerkowca 300g BATOM BIO
Rozmaryn 50g BATOM BIO
Pistacje łuskane 250g BATOM BIO
Kwasek cytrynowy BATOM 100g
Inne produkty w tej kategorii: