żywność bez glutenu, bezglutenowa bułka tarta, do pieczenia bez glutenu
Bezglutenowa bułka tarta. Panierka bułka tarta opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt wegański, bez pszenicy, jajek, mleka, tłuszczu palmowego.
masa netto: 350 g
składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko grochowe, sól, błonnik z babki jajowatej
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1569 kJ / 371 kcal
- tłuszcz: 4,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- węglowodany: 77 g w tym cukry: 4,4 g
- błonnik: 1,4 g
- białko: 4,6 g
- sól: 1,5 g