żywność bezglutenowa, ekologiczne kostki rosołowe bez glutenu, bio bulion warzywny o obniżonej zawartości soli
Ekologiczny bulion warzywny o obniżonej zawartości soli. Produkt bezglutenowy, bez oleju palmowego. 1 kostka rosołowa na 500ml wody.
Sposób przygotowania: wrzucić 1 kostkę do 500ml gotującej się wody. Mieszać do pełnego rozpuszczenia.
masa netto: 60g
składniki: chlorek potasu, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek extra virgin), miso*(soja*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w różnych proporcjach 13,7% (cebula*, seler*, marchew*, pietruszka*), sól, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, maltodekstryna*, pietruszka*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100ml bulionu:
- wartość energetyczna: 24kJ/6kcal
- tłuszcz: 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,1g
- białko: 0,1g
- sól: 0,24g
Produkt rolnictwa ekologicznego.