Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty Volkornbrot z ziarnami słonecznika, opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt bez pszenicy, bez laktozy ( < 0,01g/ 100g).
masa netto: 250g (5x 50g)
składniki: śruta ryżowa pełna 34%, woda, śruta z prosa 8%, śruta z gryki 7%, ziarno słonecznika 7%, otręby z łubinu, mąka z łubinu, substancja zagęszczająca: guma guar, syrop buraczany, sól, syrop cukrowy karmelizowany, drożdże
wartości odżywcze na 100g:
- wartość energetyczna: 977kJ/233kcal
- tłuszcz: 7,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g
- węglowodany: 31g w tym cukry: 2,0g
- błonnik: 9,0g
- białko: 7,0g
-
sól: 0,83g