czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze słodzona stewią i erytrytolem
Gorzka czekolada z orzechami laskowymi z erytrytolem i glikozydami stewiolowymi, bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące). Masa kakaowa min. 60%. Produkt bezglutenowy.
waga: 125g
składniki: miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,025%), tłuszcz kakaowy, orzechy laskowe 10%, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1791kJ/435kcal
• tłuszcz: 39g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21g
• węglowodany: 31g
w tym cukry: 1,0g
w tym poliole: 27g
• błonnik: 17g
• białko: 6,0g
• sól: 0,06g
1WW=250g, 1WBT= 27g wg SGGW
Produkt może zawierać mleko, inne orzechy, sezam i soję.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.