czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze
Czekolada bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), słodzona maltitolem. Produkt bezglutenowy. Masa kakaowa min. 34%.
waga: 75g
składniki: substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 17%, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny, aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1948kJ/470kcal
• tłuszcz: 33g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20g
• węglowodany: 56g
w tym cukry: 6,0g
w tym poliole 49g
• błonnik: 2,0g
• białko: 6,0g
• sól: 0,19g
WW= 32g, WBT= 31g
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać orzechy, soję i sezam.