czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze
Czekolada bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), słodzona glikozydem stewiolowym i erytrytolem. Produkt bezglutenowy.
waga: 100g
składniki: tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 25%, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,015%), odtłuszczone mleko w proszku 10%, inulina, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2263kJ/547kcal
• tłuszcz: 42g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25g
• węglowodany: 34g
w tym cukry: 16g
w tym poliole: 18g
• błonnik: 11g
• białko: 10g
• sól: 0,4g
1WW= 63g , 1WBT= 24g
Produkt może zawierać orzechy, sezam i soję.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.