Fasolka Kidney posiada charakterystyczny, nerkowaty kształt. Po ugotowaniu idealnie komponuje się w daniach kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej, w daniach jednogarnkowych, farszach, pastach, sosach i sałatkach.
waga: 1kg
składniki: fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1170kJ/279kcal
• tłuszcz: 0,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
• węglowodany: 29g
w tym cukry: 2,2g
• błonnik: 28g
• białko: 26,0g
• sól: 0,06g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl
Produkt rolnictwa ekologicznego.
COBICO NR PL-03-001216