BIO fasolka mung. Ekologiczną fasolkę mung można spożywać zarówno po ugotowaniu jak i na surowo w postaci kiełków. Jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna.
masa netto: 1 kg
składniki: fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1260 kJ/ 299 kcal
- tłuszcz: 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
- węglowodany: 41,3g w tym cukry: 2,9g
- błonnik: 15,1g
- białko: 23,1g
- sól: 0,025g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl