Kaszka jaglana (kleik) to idealny wybór dla osób będących na diecie bezglutenowej. Doskonała jakość oraz brak dodatku środków konserwujących a także łatwość przygotowania sprawiają,
że może ona stanowić zarówno doskonałe, pożywne śniadanie
jak i zdrową przekąskę w ciągu dnia.
Wystarczy do ciepłego mleka lub wody (80ºC) wsypać kaszkę, dokładnie wymieszać i odstawić na 2- 3 minuty.
Aby wzbogacić smak można dodać suszone owoce, miód, syrop lub dżem.
Bez dodatku cukru.
składniki: proso 60%, kaszka kukurydziana
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1633kJ/385kcal
- tłuszcz: 2,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
- węglowodany: 80g w tym cukry: 0,5g
- błonnik: 3g
- białko: 10g
- sól: <0,01g
Zawiera naturalnie występujące cukry.