żywność bezglutenowa, ekologiczne kostki rosołowe bez glutenu, bio bulion warzywny bez drożdży
Bulion warzywny bez drożdży, bez oleju palmowego, bez glutenu.
Sposób przygotowania: wrzucić 1 kostkę do 500ml gotującej się wody. Mieszać do pełnego rozpuszczenia.
masa netto: 60g
składniki: sól morska, olej shea*, miso*(soja*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w różnych proporcjach 13,5% (cebula*, seler*, marchew*, pietruszka*), skrobia kukurydziana*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100ml bulionu:
- wartość energetyczna: 22kJ/5kcal
- tłuszcz: 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- węglowodany: 0,3g w tym cukry: 0,1g
- białko: 0,1g
- sól: 0,9g
Produkt rolnictwa ekologicznego.