BIO krem orzechowy z kakao. Ekologiczny krem z orzechów laskowych z kakao, słodzony cukrem kokosowym. Pyszny zarówno jako osobna, pożywna przekąska jak i dodatek do deserów, słodkich wypieków, naleśników czy pieczywa. Produkt wegański, bez oleju palmowego.
masa netto: 250 g
składniki: prażone orzechy laskowe* 35%, cukier kokosowy 33%, olej kokosowy*, tłuszcz kakaowy* 6%, kakao w proszku* 6%, mąka kokosowa*, emulgator: lecytyna słonecznikowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2540 kJ / 611 kcal
- tłuszcz: 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
- węglowodany: 45 g w tym cukry: 32 g
- błonnik: 7,7 g
- białko: 8,8 g
- sól: 0,12 g
Produkt może zawierać śladowe ilości nasion sezamu, orzechów ziemnych i innych orzechów.
Produkt rolnictwa ekologicznego.