BIO mieszanka mąk do przygotowania ciasta brownie. Ekologiczny mix na brownie jest odpowiedni dla osób będących na diecie bezglutenowej i wegańskiej.
Przygotowanie ciasta: do mieszanki dodać 200ml mleka lub napoju roślinnego oraz 120ml oleju, wymieszać, wlać do średniej wielkości brytfanki i piec w piekarniku w temp. 200ºC przez około 5 minut, zmniejszyć temperaturę do 160- 170ºC i dalej piec przez 30- 40 minut.
masa netto: 400 g
składniki: cukier kokosowy*, mąka gryczana*, kakao w proszku* 7%, bezglutenowa mąka owsiana*, skrobia z tapioki*, mąka z lnu*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1621 kJ / 383 kcal
- tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- węglowodany: 79 g w tym cukry: 39 g
- błonnik: 4,8 g
- białko: 8,1 g
- sól: 1,05 g
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów i sezamu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.