BIO krem orzechowy z kakao bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Ekologiczny krem z orzechów laskowych z kakao, słodzony erytrytolem. Pyszny zarówno jako osobna, pożywna przekąska jak i dodatek do deserów, słodkich wypieków, naleśników czy pieczywa. Produkt wegański, bez oleju palmowego, zawiera substancję słodzącą.
masa netto: 250 g
składniki: prażone orzechy laskowe* 37%, olej kokosowy*, substancja słodząca: erytrytol* 15%, sproszkowane daktyle*, kakao w proszku* 8%, tłuszcz kakaowy*, mąka kokosowa*, emulgator: lecytyna słonecznikowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2559 kJ / 618 kcal
- tłuszcz: 50 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
- węglowodany: 29 g w tym cukry: 8,9 g
- błonnik: 9,3 g
- białko: 8,8 g
- sól: 0,02 g
Produkt może zawierać śladowe ilości nasion sezamu, orzechów ziemnych i innych orzechów.
Produkt rolnictwa ekologicznego.