BIO krem truskawkowy z orzechów nerkowca bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Ekologiczny krem z orzechów nerkowca ze sproszkowanymi truskawkami, słodzony erytrytolem. Pyszny zarówno jako osobna, pożywna przekąska jak i dodatek do deserów, słodkich wypieków, naleśników czy pieczywa. Produkt wegański, bez oleju palmowego, zawiera substancję słodzącą.
masa netto: 250 g
składniki: prażone orzechy nerkowca* 35%, sproszkowane daktyle*, olej kokosowy*, substancja słodząca: erytrytol* 10%, tłuszcz kakaowy*, mąka kokosowa*, sproszkowane buraki*, naturalny aromat truskawkowy* 0,8%, emulgator: lecytyna słonecznikowa*, sproszkowane truskawki* 0,5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2480 kJ / 598 kcal
- tłuszcz: 46 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
- węglowodany: 31 g w tym cukry: 20 g
- błonnik: 9,9 g
- białko: 9,5 g
- sól: 0,06 g
Produkt może zawierać śladowe ilości nasion sezamu, orzechów ziemnych i innych orzechów.
Produkt rolnictwa ekologicznego.