Mąka bezglutenowa Nietolerancja glutenu Mąka bez pszenicy
Uniwersalna mąka bezglutenowa do pieczenia i gotowania. Doskonała do przygotowania pizzy, pieczywa, ciast, makaronów oraz jako panierka. Produkt odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu, bez laktozy, bez pszenicy.
masa netto: 1 kg
składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z sorgo, skrobia ryżowa, dekstroza, włókno roślinne (psyllium), białko groszku, substancje zagęszczające: hydroksypropylometyloceluloza, sól
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1496 kJ / 352 kcal
- tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- węglowodany: 82 g w tym cukry: 3,0 g
- błonnik: 1,9 g
- białko: 3,3 g
- sól: 0,75 g
Może zawierać soję.