Ekologiczny makaron ryżowy, bez dodatku jajek. Odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. Posiada certyfikat koszerności. Prosty, naturalny skład.
Ekologiczny makaron ryżowy Fusilli Tricolore wzbogacony naturalnymi ekstraktami szpinaku oraz pomidorów, bezglutenowy, koszerny, bezjajeczny.
Sposób przygotowania: do lekko osolonej, gotującej się wody dodać żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotować 6 minut.
masa netto: 250g
składniki: mąka ryżowa* 96%, szpinak* w proszku 2%, pomidor* w proszku 2%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1523kJ/359kcal
- tłuszcz: 0,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
- węglowodany: 79g w tym cukry: 0,8g
- błonnik: 3,5g
- białko: 8,4g
- sól: 0,02g
Produkt rolnictwa ekologicznego.