Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Makaron wytwarzany z mąki z bulwy azjatyckiej rośliny konjac.
Głównym jego składnikiem jest rozpuszczalny w wodzie błonnik, jest beztłuszczowy, bezcukrowy i praktycznie nie zawiera węglowodanów. To produkt prawie bezkaloryczny, bez własnego smaku i zapachu, łatwo wchłaniający aromat potraw i przypraw. Może być spożywany jako zamiennik ryżu i makaronu.
Głównym jego składnikiem jest rozpuszczalny w wodzie błonnik, jest beztłuszczowy, bezcukrowy i praktycznie nie zawiera węglowodanów. To produkt prawie bezkaloryczny, bez własnego smaku i zapachu, łatwo wchłaniający aromat potraw i przypraw. Może być spożywany jako zamiennik ryżu i makaronu.
Sposób przygotowania: odsączyć makaron na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy albo gotować minutę odcedzić i podać z wybranymi dodatkami, albo smażyć na suchej patelni przez minutę i dodać do ulubionej potrawy.
składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 35kJ/9kcal
• tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
• węglowodany: 0,0g
w tym cukry: 0,0g
• błonnik: 4,0g
• białko: 0,2g
• sól: 0,0g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w czystej wodzie do 2 dni.
Produkt rolnictwa ekologicznego.