żywność bezglutenowa, makaron bez glutenu, makaron bez jaj, wegański makaron
Bezglutenowy makaron Fusilli Tricolore wzbogacony naturalnymi ekstraktami szpinaku oraz papryki. Produkt wegański, bezjajeczny.
Sposób przygotowania: do lekko osolonej, gotującej się wody dodać żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotować 6-10minut.
waga: 250g
składniki: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza, szpinak, papryka
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1459kJ/344kcal
• tłuszcz: 1,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,24g
• węglowodany: 77,0g
w tym cukry: 3,36g
• błonnik: 2,9g
• białko: 4,0g
• sól: 0,19g