BIO makaron orkiszowy pełnoziarnisty o wysokiej zawartości błonnika jest doskonałym źródłem składników mineralnych. Stanowi zdrową alternatywę dla makaronów pszennych. Dzięki specjalnym metodom suszenia posiada lekko chropowatą powierzchnię doskonale chłonąca sosy i dressingi.
Czas gotowania: 7 minut, al dente: 6 minut.
masa netto: 250 g
składniki: mąka orkiszowa razowa typ 1850*(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:
- wartość energetyczna: 668kJ/158kcal
- tłuszcz: 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
- węglowodany: 28g w tym cukry: 1,0g
- błonnik: 4,4g
- białko: 6,2g
- sól: 0,01g
Produkt może zawierać jaja.
Produkt rolnictwa ekologicznego.