Makarony jajeczne Makaron pszenny Makaron do rosołu
Wysokogatunkowy BIO makaron jajeczny z pszenicy durum o doskonałej sprężystości i konsystencji, nie skleja się. Dzięki specjalnym metodom wytwarzania i suszenia posiada lekko chropowatą powierzchnię doskonale chłonącą sosy, zupy. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
Czas gotowania: 4- 5 minut, nie hartować.
masa netto: 250 g
składniki: semolina* (mąka z pszenicy durum), jaja świeże* 9% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1569kJ/370kcal
- tłuszcz: 2,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9g
- węglowodany: 73g w tym cukry: 2,3g
- błonnik: 3,1g
- białko: 13g
- sól: 0,04g
Produkt może zawierać soję.
Produkt rolnictwa ekologicznego.