Pektyna amidowana jabłkowa 150g BATOM
Dżemy Pektyna jabłkowa żelowanie Truskawki Galaretki
Pektyna to naturalny środek żelujący do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek, konfitur. Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru. Porcja 30g na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie.
sposób użycia: do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z zawartością opakowania, gotować 3-5 min, dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia, dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 min
masa netto: 150g
składniki: pektyna amidowana 100%
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl
Zobacz także
Pektyna amidowana cytrusowo-jabłkowa 150g BATOM
Pektyna amidowana cytrusowo-jabłkowa 30g BATOM
Pektyna amidowana jabłkowa 30g BATOM
- Wegański
- w składnikach
- Bez dodatku cukru białego
- w składnikach
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Orzechy nerkowca 300g BATOM BIO
Yerba Mate Fitness 400g MATE GREEN
Marmolada z gorzkiej pomarańczy 340g BIONOVA BIO
Wafle Domowe orkiszowe 190g ANIA BIO
Spirulina niebieska proszek 15g BATOM BIO
Masło klarowane Ghee 240g BATOM
Inne produkty w tej kategorii: