Placuszki z cukinii stanowią doskonały sposób na włączenie większej ilości warzyw do naszej codziennej diety. Mogą stanowić doskonałe danie na obiad lub ciepłą kolację. Wykorzystana w przepisie mąka kokosowa, wyróżnia się lekko słodkim posmakiem i delikatnym orzechowym zapachem.

Placuszki z cukinii z fetą i mąką kokosową

Dieta: ketogeniczna

Kategoria: obiad, podwieczorek

Kuchnia: polska

Liczba porcji: 2 porcje - ok 12 sztuk

Kaloryczność: 315kcal na porcję, 52kcal w 1 placku

Składniki:

Przepis na placuszki z cukinii z fetą i mąką kokosową

  1. Cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Posól i odstaw na parę minut, aby puściła sok.
  3. Osobno zetrzyj ser na tarce.
  4. Cukinie odsącz od wody i wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Zamiast fety możesz użyć tłustego twarogu, ale pamiętaj o posoleniu ciasta.
  6. Smaż na średnim ogniu, tak aby cukinia stała się miękka.
Zobacz wpisy autora
Marcelina Banaś

Nazywam się Marcelina Banaś, a wykształcenie związane z jedzeniem i zdrowiem zdobywałam na uniwersytetach w Krakowie, Wageningen i Monachium. Wierzę w prostotę - nie potrzebujemy skomplikowanych diet, aby czuć się lepiej. Najważniejsza jest nasza świadomość i codzienne wybory, które najlepiej służą naszemu zdrowiu.

Najnowsze wpisy

Zobacz wszystkie wpisy

Produkty dodane do schowka
Produkty dodane do porównania