Pudding chia

Dieta: bezglutenowa, bogatoresztkowa, z niskim IG

Kategoria: drugie śniadanie, przekąska

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 339 kcal z mlekiem krowim 3.2%

Czas przygotowania:

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj nasiona chia z mlekiem i ksylitolem. Możesz także dodać szczyptę kardamonu.
  2. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie pudding powinien być gęsty.
  3. Podawaj ze zmiksowanymi na mus pomarańczami lub ulubionymi owocami.

Porady:

Pudding możesz przygotować wieczorem i przechowywać go w lodówce na następny dzień. Ponieważ chia jest bogata w błonnik, pamiętaj o piciu odpowiedniej ilości wody, aby uniknąć problemów pokarmowych!

Powiązane produkty

Zobacz wpisy autora
Marcelina Banaś

Nazywam się Marcelina Banaś, a wykształcenie związane z jedzeniem i zdrowiem zdobywałam na uniwersytetach w Krakowie, Wageningen i Monachium. Wierzę w prostotę - nie potrzebujemy skomplikowanych diet, aby czuć się lepiej. Najważniejsza jest nasza świadomość i codzienne wybory, które najlepiej służą naszemu zdrowiu.

Najnowsze wpisy

Zobacz wszystkie wpisy

Produkty dodane do schowka
Produkty dodane do porównania