Koktajle to świetne rozwiązanie dla zabieganych osób lub jako posiłek przedtreningowy. Są orzeźwiające i łatwo je przyrządzić, a dodatkowo są źródłem witamin i błonnika. Dzięki awokado i oleju MCT, koktajl będzie pożywny, a dodatkowo świetnie nada się dla osób na diecie ketogenicznej lub niskowęglowodanowej. Osoby niemające restrykcji dietetycznych, mogą zmniejszyć ilość awokado na rzecz płatków owsianych lub kaszy jaglanej. Jest to odpowiedni posiłek na II śniadanie.

Zielony koktajl z olejem MCT

Dieta: ketogeniczna, nieskowęglowodanowa

Kategoria: drugie śniadanie

Kuchnia: polska

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 225 kcal na porcję

Składniki:

  • 2 garści szpinaku
  • 1 pomarańcza
  • 1 awokado
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki oleju MCT

Przepis na zielony koktajl z olejem MCT

  1. Umyte i obrane składniki zmiksuj na gładki koktajl.

Porady

Aby ułatwić miksowanie możesz dodać więcej wody.

W razie potrzeby dosłodzenia możesz dodać erytrol.

Zobacz wpisy autora
Marcelina Banaś

Nazywam się Marcelina Banaś, a wykształcenie związane z jedzeniem i zdrowiem zdobywałam na uniwersytetach w Krakowie, Wageningen i Monachium. Wierzę w prostotę - nie potrzebujemy skomplikowanych diet, aby czuć się lepiej. Najważniejsza jest nasza świadomość i codzienne wybory, które najlepiej służą naszemu zdrowiu.

Najnowsze wpisy

Zobacz wszystkie wpisy

Produkty dodane do schowka
Produkty dodane do porównania