Bezglutenowy chleb słonecznikowy. Produkt wegański, bez pszenicy, mleka, jajek. oleju palmowego.
masa netto: 300g
składniki: woda, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, ziarna słonecznika 5,9%, glukoza, olej rzepakowy, drożdże piekarskie, sól, cukier, substancje zagęszczające (guma guar, hydroksypropylomethyloceluloza), błonnik roślinny, proszek ze strąków drzewa świętojańskiego, substancja spulchniająca: węglany sodu, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego;
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1135kJ/ 270kcal
- tłuszcz: 7,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g
- węglowodany: 43g w tym cukry: 4,2g
- błonnik: 10g
- białko: 2,5g
- sól: 1,3g