Bezglutenowy chleb tostowy.
składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, błonnik pokarmowy, drożdże, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna, sól, dekstroza, mąka słonecznikowa, substancje zagęszczające( hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa, guma guar), aromat, emulgatory
(mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości: kwas winowy.
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1006 kJ/ 239 kcal
- tłuszcz: 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
- węglowodany: 44 g w tym cukry: 6,0 g
- błonnik: 6,5 g
- białko: 3,7 g
- sól: 1,08 gAlergeny obecne w zakładzie: sezam, laktoza, łubin, jaja, soja, dwutlenek siarki, orzechy arachidowe.