czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze
Czekolada bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), słodzona glikozydem stewiolowym i erytrytolem. Masa kakaowa min. 40%.
Produkt bezglutenowy.
waga: 100g
składniki: tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 25%, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,02%), inulina, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku 10%, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2114kJ/511kcal
• tłuszcz: 41g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25g
• węglowodany: 29g
w tym cukry: 15g
w tym poliole: 12g
• błonnik: 13g
• białko: 12g
• sól: 0,42g
WW= 59g, WBT= 24g
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać orzechy, sezam i soję.