czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze
Czekolada bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), słodzona maltitolem. Produkt bezglutenowy.
waga: 75g
składniki: substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, inulina, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1920kJ/464kcal
• tłuszcz: 32g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19g
• węglowodany: 57g
w tym cukry: 7,0g
w tym poliole: 50g
• błonnik: 4,0g
• białko: 5,0g
• sól: 0,2g
1WW=31g, 1WBT=32g
Spożycie w nadmiernych ilościach może dać efekt przeczyszczający.
Może zawierać orzechy, soję, sezam.