czekolada bez dodatku cukru słodycze dla diabetyków bezglutenowe słodycze żywność wegańska
Czekolada gorzka bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), słodzona maltitolem. Masa kakaowa min. 72%. Produkt wegański, bezglutenowy. Czekolada gorzka odpowiednia dla osób na diecie KETO.
1WW= 65 g, 1WBT= 24 g
masa netto: 100 g
składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone kakao w proszku, inulina, liście mięty 3%, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy i aromat miętowy
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2137kJ/518kcal
- tłuszcz: 43g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26g
- węglowodany: 27g w tym cukry: <0,5g, poliole: 23g
- błonnik: 14g
- białko: 8,0g
- sól: 0,09g
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać orzechy, mleko, sezam i soję.