czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze
Czekolada bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt bezglutenowy, masa kakaowa min. 27%.
waga: 75g
składniki: substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 19%, inulina, chlorella 0,4%, czarna sól morska 1%, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1882kJ/454kcal
• tłuszcz: 31g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19g
• węglowodany: 57g
w tym cukry: 7,0g
w tym poliole: 49g
• błonnik: 3,0g
• białko: 5,0g
sól: 1,15g
WW= 31g, WBT= 33g
Spożycie w nadmiernych ilościach może dać efekt przeczyszczający.
Może zawierać orzechy, soję, sezam.