BIO krem z orzechów nerkowca i orzechów laskowych bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Ekologiczny krem orzechowy z nerkowców i orzechów laskowych, słodzony erytrytolem. Pyszny zarówno jako osobna, pożywna przekąska jak i dodatek do deserów, słodkich wypieków, naleśników czy pieczywa. Produkt wegański, bez oleju palmowego, zawiera substancję słodzącą.
masa netto: 250 g
składniki: prażone orzechy nerkowca* 20%, sproszkowane daktyle*, olej kokosowy*, prażone orzechy laskowe* 15%, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, mąka kokosowa*, emulgator: lecytyna słonecznikowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2582 kJ / 623 kcal
- tłuszcz: 49 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g
- węglowodany: 33 g w tym cukry: 12 g
- błonnik: 6,0 g
- białko: 8,6 g
- sól: 0,02 g
Produkt może zawierać śladowe ilości nasion sezamu, orzechów ziemnych i innych orzechów.
Produkt rolnictwa ekologicznego.