BIO mąka kukurydziana szczególnie polecana jest w diecie bezglutenowej. Znakomita do przyrządzania pieczywa, ciastek, deserów oraz do zagęszczania zup i sosów. Ekologiczna mąka kukurydziana jest niezastąpiona w tradycyjnej meksykańskiej tortilli, do wyrobu chipsów, chrupek i słodyczy.
masa netto: 500g
składniki: mąka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1334 kJ/ 319 kcal
- tłuszcz: 2,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
- węglowodany: 75g w tym cukry: 2,5g
- błonnik: 4,0g
- białko: 6,5g
- sól: 0,36g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl