Mąkę orkiszową można wykorzystywać samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami.
Przeznaczona jest do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, klusek oraz placuszków.
waga: 500g
składniki: mąka orkiszowa typ 550* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1511kJ/356kcal
• tłuszcz: 1,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
• węglowodany: 73g
w tym cukry: 0,7g
• błonnik: 3,5g
• białko: 12g
• sól: <0,01g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl
Produkt rolnictwa ekologicznego.
COBICO NR PL-03-001216