Makaron wytwarzany z mąki z bulwy azjatyckiej rośliny Konjac.
Głównym jego składnikiem jest rozpuszczalny w wodzie błonnik, jest beztłuszczowy, bezcukrowy i praktycznie nie zawiera węglowodanów.
To produkt prawie bezkaloryczny, bez własnego smaku i zapachu, łatwo wchłaniający aromat potraw i przypraw. Może być spożywany jako zamiennik ryżu i makaronu.
Sposób przygotowania: odsączyć makaron na sitku, przepłukać ciepłą wodą, następnie smażyć lub gotować 2-3 min. Dodać bezpośrednio do potrawy.
waga: 385g
składniki: woda oczyszczona 96,6%, mąka z rośliny Konjac* 3,4%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 30kJ/7kcal
• tłuszcz: <0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
• węglowodany: <0,2g
w tym cukry: <0,1g
• błonnik: 2,6g
• białko: <0,1g
• sól: <0,1g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.