Kiełki zwane pokarmem życia zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Można dodawać je do sałatek, zup, twarożku, posypywać nimi kanapki. Najlepiej jeść je na surowo bo wtedy są najwartościowsze, tylko kiełki roślin strączkowych trzeba sparzyć wrzątkiem.
czas namaczania: 1 godzina
czas kiełkowania: 5 - 6 dni
Podlewać dwa razy dziennie.
składniki: rzeżucha* nasiona na kiełki (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl
COBICO NR PL-03-001216