Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Kala Namak zwana też czarną solą lub czarną solą indyjską to tradycyjna indyjska, słona przyprawa charakteryzująca się 'jajecznym' zapachem. Powstaje z różowej soli himalajskiej prażonej w temperaturze powyżej 800°C z dodatkiem węgla drzewnego, kory i owoców drzewa amla i popiołów z khar. Na skutek zachodzących procesów chemicznych powstaje
siarczek sodu odpowiadający właśnie za 'jajeczny' zapach.
Idealna do przyprawiania makaronu, ryżu, dań smażonych i ryb.
waga: 1kg
składniki: kala namak 100%
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl