Krem kakaowy na bazie pasty ze słonecznika o aksamitnej konsystencji i słodkim smaku.
Odpowiedni dla wegan, wegetarian, osób na diecie roślinnej oraz bezglutenowej.
Słodzony syropem z agawy i daktylami. doskonały do bezpośredniego spożycia, do smarowania pieczywa, do deserów, do wypieków.
Pasteryzowany.
składniki: woda, ziarna słonecznika 31%, syrop z agawy, olej rzepakowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, kakao 4,5%, naturalny zagęstnik jaglany, sól morska, naturalny aromat waniliowy
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1461kJ/351kcal
- tłuszcz: 24g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3g
- węglowodany: 27g
w tym cukry: 19g
- błonnik: 1,5g
- białko: 6,0g
- sól: 0,41g
Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę i ziarna sezamu.