Bezglutenowy chleb wiejski wieloziarnisty, opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt bez pszenicy, bez laktozy ( <0,001g/ 100g).
masa netto: 250g (5x 50g)
składniki: skrobia kukurydziana 28%, woda, zakwas (mąka ryżowa, woda) 12%, mąka gryczana 4%, siemię lniane 3,7%, włókna roślinne (psyllium), skrobia ryżowa, syrop cukrowy, nasiona słonecznika 3,2% , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, celuloza; drożdże 2,3%, białko sojowe, sól morska, oleje roślinne w różnych proporcjach (słonecznikowy, rzepakowy), mąka z prosa 1,5%, mąka ryżowa pełnoziarnista 1,5%, nasiona chia 1,3%, ekstrakt jabłkowy, cukier
wartości odżywcze na 100g:
- wartość energetyczna: 1137 kJ / 270 kcal
- tłuszcz: 5,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- węglowodany: 47 g w tym cukry: 4,2 g
- błonnik: 8,5 g
- białko: 4,5 g
-
sól: 1,5 g
Może zawierać gorczycę.