czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze
Czekolada bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), słodzona maltitolem. Produkt bezglutenowy.
waga: 75g
składniki: substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 18%, wiórki kokosowe 6%, inulina, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2011kJ/486kcal
• tłuszcz: 35g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22g
• węglowodany: 55g
w tym cukry: 7,0g
w tym poliole: 48g
• błonnik: 3,8g
• białko: 5,1g
• sól: 0,19g
1WW=32g, 1WBT=30g
Spożycie w nadmiernych ilościach może dać efekt przeczyszczający.
Może zawierać orzechy, soję, sezam.