Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0- 10mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100- 1000mg/kg.
Miód Manuka wyjątkowo korzystnie wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, wspomaga działanie układu odpornościowego, dobrze wpływa na kondycje skóry.
Miód Manuka spożywa się jak każdy inny miód: bezpośrednio lub jako słodzik do napojów, deserów, wypieków. Najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2- 3 łyżeczek.
Miód Manuka wyjątkowo korzystnie wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, wspomaga działanie układu odpornościowego, dobrze wpływa na kondycje skóry.
Miód Manuka spożywa się jak każdy inny miód: bezpośrednio lub jako słodzik do napojów, deserów, wypieków. Najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2- 3 łyżeczek.
MGO 250+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 250mg methylglyoxalu.
składniki: miód z kwiatów krzewu Manuka 100%
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1400kJ/334,4kcal
- tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 81,2g w tym cukry: 81,2g
- błonnik: 0,0g
- białko: 0,3g
- sól: 0,04g